paulensanne.reismee.nl

Northern Territory, cattlestation II

Na drie maanden hebben we de cattlestation achter ons gelaten. Met het vliegtuig terug naar de bewoonde wereld. Weg van de plek waar we in 12 weken tijd net zoveel uren hebben gewerkt als we omgerekend in 22 Nederlandse werkweken zouden doen. Weg van de plek waar we poedermelk dronken, omdat verse melk niet lang genoeg goed blijft, de plek waar de post 1x per week met een vliegtuig wordt gebracht, waar je een uur moet rijden om de volgende station te bereiken, waar de koeien worden binnengehaald met behulp van helicopters en waar we een superleuke tijd hebben gehad!

Terug in Darwin, liggend in de zon aan het water, kijken we nog eens terug op de afgelopen weken.
Sanne: Was het werk en leven op deze station nou hetzelfde als je ervaring van een paar jaar geleden?
Paul: Een beetje wel, maar Bunda was veel leuker qua mensen en mogelijkheden (meer vrijheid buiten het werken) dan bijvoorbeeld 'Riveren Station' en 'Wave Hill' 6 jaar geleden.
Bunda is niet zo hard qua management als de andere stations van toen. Televisie en internet hebben ook hun weg gevonden naar afgelegen plekken als deze cattlestations in tegenstelling tot toen.Ten slotte was het een veel betere ervaring omdat het nu samen met jou was.
Sanne: Dank je, dat is leuk om te horen! Welk werk vond je deze keer het leukste om te doen?
Paul: Dat is simpel, het werken in de yards is voor mij het leukste om te doen! lange dagen in stoffige yards met veel actie en een beetje spanning. Of het nu drafting, branding of bijvoorbeeld helpen bij 'preg-testing' (testen op zwangerschap) was dat maakt niet uit. samen met de koeien in de yards is voor mij het beste en leukste om te doen op het station.
En jij? Wat was voor jou het leukste om te doen op Bunda?
Sanne: Het leukste vond ik de afwisseling. Na een week heel hard werken in de yards, omdat er bijvoorbeeld veel vee op de truck moest, vroeger op (soms zelf 5u ontbijt), geen tijd voor jezelf en steeds aangestuurd door anderen, vond ik het niet erg om een dag in mijn eentje op de tractor te zitten of om het huis en de gastenkamers schoon te maken. Maar het musteren te paard, in het begin, was ook wel een van de beste ervaringen.
Eigenlijk was bijna geen dag hetzelfde. Welke dag zou je zeker wel en welke dag zou je zeker niet over willen doen?
Paul:De dag dat we de hele dag in de yards hebben gewerkt toen Stormy, Tom en zijn Broer Patrick er waren zou ik graag nog eens dunnetjes over willen doen.
Toen stormy tegen het einde van de dag een koe aanreed met zijn wagen van de zaak en we die koe ter plekke slachtten. 's-avonds BBQ en flink doorgehaald met Tom op de gitaar en veel andere leuke momenten. (alleen de volgende dag was wat minder in de ochtend..) Maar alle dagen dat ik de hele dag op een tractor zat in het hooiveld zou ik nooit meer over willen doen!!En had jij ooit gedacht dat koeien zo konden zijn nu je er 3 maanden mee hebt gewerkt?
Sanne: Nee nooit! Dat had ik ook nooit zo begrepen uit jouw verhalen. Ik dacht dat een stier gevaarlijk kon zijn, maar een koe?! Nooit gedacht dat dit werk zo spannend kon zijn. Je moet alles steeds in de gaten houden in de yards, het vee rustig houden, maar wel zorgen dat alles goed blijft doorstromen, nooit verwacht dat daar zoveel technieken bij zouden komen kijken. Sommige koeien zijn nerveus of beschermend (kalf), maar sommige zijn gewoon slecht! Die vallen je aan om je te raken! Maar na een tijdje (en wat blauwe plekken en schrik verder) leerde ik daar beter mee om te gaan, al blijft het goed oppassen.
Paul: Wat vond je van de omgeving in het gebied waar Bunda in ligt?
Sanne: De grasvlaktes zijn uitgestrekt, mooi met verschillende kleuren, wat de zonsopgang en -ondergang ook heel speciaal maakt. Het was wel wat droog, ik had alles graag ook na het regenseizoen gezien. De grasvlaktes worden afgewisseld met dichterbegroeide stukken en kleine heuvels, wat het vooral ook makkelijker maakte om te bepalen waar je je op dat moment bevond. De Gorge die op een half uur rijden lag was bijzonder mooi, helder water, hoge rotsen, onaangeraakt.
(Stilte... gedachten gaan terug naar die dag aan de Gorge)
Sanne: Zou jij graag op een cattlestation willen wonen?
Paul:Nee, ik zou er niet kunnen wonen.Ik zou er best een tijd op kunnen werken, omdat het werk in het algemeen leuk en bevredigend is en je er goed kunt sparen. Maar voor altijd is voor mij te afgelegen en te ver van mijn familie en vrienden.
En jij? Heb je andere ideeen gekregen over dingen nu je op zo'n afgelegen plek hebt geleefd voor 3 maanden?
Sanne: Het is interessant om te zien hoe ze daar met voorraden werken en hoe afhankelijk ze zijn van anderen wat hun boodschappen en bestellingen betreft. Dat maakt ze ook vindingrijker wat bijvoorbeeld reparaties betreft. Daarnaast zou ik zelf een beetje gek worden van altijd dezelfde personen om me heen, overdag en 's avonds. Dan merk je dat het belangrijk is met wie je alles deelt. Wonen, nee.
Zijn er voor jou dingen die je achteraf anders had willen doen of die je graag af had willen maken?
Paul:Nee eigenlijk helemaal niet, voor mij was het wederom een superervaring. Lang genoeg, leuke mensen ontmoet, wat extra geld voor onze reis verdiend en jou ook de ervaring gegeven die ik toen en nu weer heb gehad!
En ben jij blij dat we deze werkervaring in onze reis hebben gepland?
Sanne: Ontzettend heel erg, had ik zeker niet willen missen!

Foto's zijn aangevuld in de map die eerder al was aangemaakt.
Tot later weer,
groeten P&S

Noor

He lieverds!

Door de bloemen kijk ik naar buiten, grauwe lucht, de erasmusbrug, de skyline van Rotterdam. Nog twee dagen waarschijnlijk en dan laat ik het ziekenhuis weer achter me en mag ik weer naar huis. Wat een wereld van verschil met wat jullie allemaal meemaken.
Ik haal de spanning uit het lezen van boeken maar jullie realtime :) Klinkt helemaal fantastisch. Actie, spanning, keihard werken...

Als ik hier klaar ben ga ik ook op wereldreis :)

Voor nu wens ik jullie veel zon, zee en strand en plezier met jullie nieuwe avontuur.

Dikke kus, Noor

Ik hoop dat jullie nu lekker van jullie welverdiende zon, strand en zee dagen kunnen genieten en daarna vast
weer in een nieuw avontuur storten.

Een hele dikke kusssssssssss!

Noor

Nina

Wat een mooi verhaal/interview! Super ervaring voor jullie allebei geweest dus!

Hier inderdaad ook even een compleet andere situatie: Bo heeft net alle dvd's uit het rek getrokken en ik moet zo gaan werken...

Geniet ervan daar!!!!
Dikke kus

D&=

Wat een heerlijk verhaal weer, blij om te horen dat het allemaal goed met jullie gaat en dat het harde werken er weer even op zit. Nu weer lekker genieten van al het moois wat jullie reis nog gaat brengen. We kijken alweer uit naar de volgende verhalen want het blijft supergaaf, en ja stiekum ben ik altijd toch nog wel een beetje jaloers. Hier blijft alles toch een beetje hetzelfde maar zijn we erg druk met onze plannen, hmmm denkt Sanne kom nu is over de brug....ik ga je snel bijmailen! Lieverds we denken aan jullie!

markymark&trimtrimkelly

Goed interview .... gekke wawa's
maar zeer zeker leuk om te lezen
op naar he volgende avontuur
Greetings

Tim,Jessica Stef en Tess

Hallo,
Wat een leuk verhaal.Fijn dat we weer op de hoogte zijn!
Tim vond het wel fijn dat jullie weer in de bewoonde wereld zijn.Kan hij weer smsen!
Dat is al heel wat voor hem doen.Mailen is iets teveel van het goede.
Nou houden jullie blog in de gaten of er weer nieuwe verhalen bijkomen.
Als je binnenkort gaat skype sms ons dan ff gaan we met de kids naar tim thuis.
Kunnen jullie onze Stef en de nieuwe aanwinst bewonderen.
Ze is al aardig aan het groeien!En ja t is weer echt een van Gemertje!
De groeten veel plezier nog.