paulensanne.reismee.nl

Start Zuid-Amerika

Vanaf Australie zijn we naar Buenos Aires gevlogen.We vlogen niet in een vliegtuig, maar ineen tijdmachine!

Maandagochtend vertrokken we om een uur of 10 in de ochtend, hadden een vlucht die ongeveer 13 uur duurde en landden in Buenos Aires..
op maandagochtend, rond een uur of 10!

Terug in de tijd dus. En daar nog 3 dagen last van gehad. Moe, ontregeld,midden in de nacht klaarwakker en om 5u ´s ochtends in bed chips eten.
Buenos Aires was leuk, een beetje een mix van Zuid-Amerika en Europa. Hier hebben we alle fietsroutes door de stad zelf gelopen, rondgekeken in verschillende wijken, de tango gedanst in Boca, elke dag verschillende demonstraties gehouden zien worden, heerlijk gegeten en behoorlijk vaak op bed gelegen (met een boek of onze Spaanse cursus). Bijzonder vonden wehet Cementerio de la Recoleta, de inmense begraafplaats, waar o.a. Evita ligt begraven.

Buenos Aires wordt vervolgd... in december.

Van Buenos Aires vlogen we naar Limaen door naar Iquitos, beiden Peru.
In Buenos Aires vertelden ze ons dat onze tassen door de luchtvaartmaatschappij van het ene vliegtuig naar het andere gebracht zouden worden.. alleszou worden geregeld. Maar in Iquitos aangekomen, bleek dat onze tassen in Lima op de band waren blijven staan... Meer dan een dag in spanning gezeten met de vraag of onze tassen er zelfs nog wel warenen uiteindelijk konden we ze ophalen op het vliegtuig.. dat was feest! Het feest dat we niet konden vieren met een lokaal biertje, want die dag werden er verkiezingen gehouden en daardoor mocht er nergens alcohol geschonken worden (heel verstandig, gaat er nogal uitbundig aan toe, zoiets). Uiteindelijk hebben we in een bar boven, uit koffiekopjes, alsnog van een koud biertje kunnen genieten.
Op zoek naar een tour, want de reden dat we in Iquitos zijn, is mijn droom (Sanne), het Amazone-regenwoud verkennen. Iquitosis een stadin het Amazon-Basin en is alleen te bereiken per boot of vliegtuig.

Van tevoren al onderzoek gedaan in de bieb, met een paar touroperators heen-en-weer gemaild, maar het voelde niet goed. We hebben hier rondgevraagd, zijn bij verschillende touroperators naar binnen gelopen, andere toeristen gesproken, maar niks kunnen vinden naar onze smaak. Uiteindelijk hadden we een familie gevonden, viavia, goede verhalen over gehoord, bleek op de lijst te staan voor verantwoord toerisme, leven zelf in een klein dorpje, ver weg van de stad, kamperen in het regenwoud, etc. Een redelijk goed gesprek mee gehad, zo goed als afspraak mee gemaakt. Zij enthousiast toen ze hoorden dat we niet vegetarisch zijn, wantdan zouden ze wel voor goed eten zorgen, apenof ander wilddat ze daar dan ter plekkeschieten..(?!)
Teleurstellend. Nu gaan we weg uit Iquitos, zonder een tour te hebben gedaan.
Wel zijn we zelf vandaag met een boot naar een vlindertuin en tevens opvangtehuis geweest, voor dieren die uit handen van stropers of domme toeristen zijn gered. We zagen hier o.a. veel verschillende soorten vlinders (van eitje tot rups, tot vlinder), grappige aapjes en een machtig mooie jaguar. Het geheel is van een Oostenrijkse mevrouw die hier al en hele tijd woont, zie ook http://www.amazonanimalorphanage.org/

We hopen dat jullie genieten van de onverwachte zonnige dagen.

Tot later weer!

noor

Lieve Sanne en Paul,
Wat jammer dat jullie geen gids hebben kunnen vinden naar jullie smaak. Maar kan me voorstellen dat het wel goed moet voelen. Betekent dit dat jullie nu helemaal de Amazone niet meer ingaan?

Dikke kus!!! Noor

Maik

Volgens mij missen we een stuk van het verhaal ofnie.
Hebben jullie nou wel of niet in het regenwoud geslapen?

Irene

Kut zeg, zo dichtbij; Iquitos ook mijn droom...niet gelukt ivm tijd. Effe aanpassen ....down under is alles geregeld....Kunt de ammzode toch ook doen vanuit brasil? Fietsen in ayacuchco is ook kicken! of Ammerzoden ook gezellie

Sanne

Nee, niet het regenwoud in gegaan. Iquitos is gewoon niet de goede plaats (voor ons). Er wordt hier niet echt duurzaam gedacht..
Je reist ook lang voordat je weg bent van de vervuiling, bebouwing en alles en daarnaast staat het water momenteel heel erg laag, wat ongebruikelijk is voor deze tijd van het jaar.
We gaan het opnieuw proberen in het zuiden, naast Cuzco ligt het zuidelijk gedeelte van het Amazon Basin, hopen daar meer geluk te hebben.

Maik

Oke Sanne nou heb ik hem.
Anders in Brasil naar de Pantanal.

Maik

En bedank munne maat mar veur de geweldige uitleg.

Noor

Amazone is verschrikkelijk droog dit jaar, veel bosbranden... zou het iets te maken hebben met klimaatverandering? Ik hoop dat jullie de kans krijgen om elders de Amazone in te gaan. Ik volgend jaar ook hoop ik :)

XXX