paulensanne.reismee.nl

2 dagen Londen om door te reizen naar Kenia

Londen was leuk, 2 dagen rondgekeken. Het was behoorlijk koud. Heel anders dan waar het vliegtuig daarna landde.

Donderdagavond in Nairobi, Kenia aangekomen. De volgende morgen gingen we al vroeg op weg, met de taxi naar het busstation. De taxichauffeur had ons al een beetje lachend gewaarschuwd dat dit waarschijnlijk niet iets is wat wij gewend waren. Voordat we onze tassen op onze rug hadden, stonden er misschien wel 15 tot 20 mensen om ons heen. Allemaal vragen stellen en je aanraken. Paul werd steeds in zijn billen geknepen van achter en mij wilde een man mijn stokbrood afhandig maken. Wij doorlopen, Paul had gelukkig de naam van de bus gekregen, die uiteindelijk gezegd en toen raakten we ongeveer de helft van de groep kwijt, met duwen en trekken, de andere helft liep met ons mee, eentje voorop. Bus gevonden! Maar nu erin. Het is een grote race om naar de straat te komen, het staat helemaal vol en iedereen wil zijn bus vol krijgen, dus op het moment dat we in willen stappen (met zware tassen, ieder5 mensen om ons heen, je voelt je raar door wat er allemaal om je heen gebeurt) rijdt er een andere bus keihard rakelings langs de bus die we moeten hebben, wij achteruit, 1 man werd licht geplet, de zij-ingang werd geblokkeerd, na 2 keer om een half rijdende bus heen gelopen, konden we instappen. Dat bleek de normaalste zaak van de wereld.

Vanaf daar zijn we naar Kisii gereisd. Kissii was even bijkomen en vanaf het balkon van het hotel dat nog in aanbouw was, hebben we mooi eens kunnen bekijken hoe het er hier aan toe gaat.

De volgende dag Kericho beviel al beter, de omgeving was mooi, groen, met theeplantages, we hebben goed gegeten en de mensen zijn aardig.

Nu zijn we voor de 2e dag in Kisumu, aan Lake Victoria en het is alleen maar leuker geworden. We weten nu een beetje hoe het hier gaat, we spreken wat woorden Swahili (al spreekt bijna iedereen goed of wel wat Engels) en we zijn behoorlijk gewend aan het feit dat jevaak wordt aangekeken, alleen maar omdat je er anders uitziet. (tot gisteren hebben we 3 andere blanken zien lopen. West-Kenia is nog niet zo toeristisch)

Vandaag hebben we 3 uur op het meer gezeten, met een gids en zijn broer.Hij heeft ons veel verteld over de cultuur, we zijn bij een vissersdorp geweest, veel vogels gezien, in het dorp hebben we de vissen gezien die hier worden gevangen, maar nog leuker: we hebben nijlpaarden gezien!

nina

Spannend! Ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!

gerry oomen

Fantastisch dat jullie op dit moment zo'n reis maken.Ik moest er 59 jaar over doen voor ik in Kenia was! Geniet maar volop. We volgen jullie.

Joëlle

Wow, ik vind jullie verhalen nu al kei leuk! Jullie maken het meteen al weer mee hè! Veel plezier!

Dennis

das een goed begin zo te zien, ben alweer benieuwd naar het volgende bericht.

Nelson

Marieke

Sannieeee (en Paulie of course ;-))

Wat een goeie verhalen al zo aan het begin van jullie reis....en nijlpaarden gezien...wauw!
Goed dat jullie toch wat langer in Kenia zijn gebleven, blij dat het toch tof was daar.

Kijk uit naar de volgende verhalen!

Liefs Marieke

PS. Carnaval was top dit jaar!

mark&kaily

hey pocolocos vette foto van die nijlpaard we want more heel veel plezier en spreek jullie later gr

Paulina

onwijs veel plezier!
ik blijf jullie volgen!

me

yo ballroot. sounds like ur havin a good one. hope u dont catch aids!! watch out for those nasty crocs and giraffes ans shit. good luck.

me

any chance u morons can post in english?!!