paulensanne.reismee.nl

Zuid-Malawi

Vanaf Nkhata Bay mochten we meerijden in de gehuurde Defender van Koen en Arianne, twee Nederlanders die we eerder waren tegengekomen en die aan het rondreizen zijn in Malawi. (Koen heeft zijn afstudeeropdracht hier gedaan en Arianne heeft een abonnement op het ophalen van mensen en er een leuke vakantie van te maken :)

De ferry liet zo lang op zich wachten (aangepast schema) dat we besloten van het aanbod gebruik te maken verder mee te reizen naar het zuiden, waar ze ons hebben afgezet in Monkey Bay. Daar hebben we twee leuke dagen gehad, aan het strand, beetje rondgekeken, niet veel bijzonders. Op tijd vertrokken en via pick-up en busje in Liwonde belandt, waar we een dag naar het National Park wilden.. wat helaas niet voor ons was weggelegd. Dus doorgereisd naar Blantyre de volgende dag, waar we weer wat inkopen konden doen (grote stad) en vandaag op internet. Morgen richting Mozambique.

Het regenseizoen lijkt hier tot haar einde te zijn gekomen, het is zonnig, richting 30 graden schatten we, soms wat warm, vooral als we ver met onze tassen moeten lopen, maar we klagen niet! Ontbijt en lunch verzorgen we voortaan zelf (cornflakes en brood) ivm gezondheid (te veel olie zo vroeg op de dag) en budget. Homosexuelen zijn ook hier niet gewenst. De elektriciteit wil 's avonds nog wel eens uitvallen (altijd leuk als je net zit te eten bijvoorbeeld). En ook hier zijn ze gek van (Engels) voetbal, waardoor we veel wedstrijden in restaurants of hotels kunnen volgen. Daarnaast pikken we ook af en toe wat mindere berichten mee, o.a. over de goedgelovigheid van mensen hier wat betreft het genezen van hun HIV-besmetting (waarbij albino's en kleine kinderen vaak de dupe zijn) de vele mensen die jonger zijn dan wij en vaak al ouders en/ of broers en zussen zijn verloren (malaria of andere ziekten) en de ontwikkelingshulp (op grote schaal) die vaak meer kapot maakt dan dat wij in ons eigen land kunnen voorstellen.

Tot zover.. Morgen gaan we richting Mozambique, richting de kust. Tot later weer

Laughing

Laura

He Sanne en Paul
Heb deze zondag even de tijd genomen om al jullie verhalen dit lezen. Ik liep een beetje achter en hoorde specta verhalen van mijn ouders en Ome Stefan en Tante Annie!
Maar wat super vet wat jullie aan het doen zijn! En die verhalen haha, vooral het Gay/Guy en het Gorilla verhaal is erg grappig! Jullie hebben ook al zoveel gezien in korte tijd.

Ga jullie vanaf nu helemaal volgen en ben ook benieuwd naar Austr en Z Am!
Geniet ervan!

XX Laura

Teun

nmv.,®re33r2qvyhj8 ytuv v m,/l,jbvc mnjl',

hoi lieve Paul en Sanne, hierboven een bericht van Teun. WIj hebben jullie verhalen weer gelezen en de foto's gezien. Wat indrukwekkend toch allemaal.
Het ziet er echt heerlijk uit, wat een indrukken.
Letten jullie goed op jezelf en veeeel fun weer
x
Fleur ook van Chris

Koen & Arianne

Hey Paul en Sanne,

Voor ons zit het er op, we zitten al 6 uur op Johannesburg en mogen nog 6 uur wachten voor we (zoals gepland) door kunnen richting huis. We gaan thuis jullie verhalen nog even verder goed doorlezen maar hebben jullie gevonden. Dank voor de eervolle vermelding op jullie blog ;-)

Groeten en nog veel plezier!