paulensanne.reismee.nl

Voetbal Zuid-Afrika

Oh ja voor de liefhebbers onder ons (zoals ik): het WK hier in Zuid Afrika. Overal waar je hier kan kijken staat er reclame voor het WK aangegeven. Zoveel dat het eigenlijk van de zotte is.. Heel dit land leeft er naar toe. zowel positief en negatief.
Even in het kort. sinds bekend is geworden dat het WK in Zuid Afrika zou zijn is er 22 biljoen rand vrijgemaakt om stadions te bouwen, nieuwe infra structuur aan te leggen en ik weet niet wat allemaal! De positieve vinden dit geweldig, maar negatieve vinden dat dat geld beter gebruikt kon worden om de algemene problemen, zoals in veel Afrikaanse landen, aan te pakken.
Beetje dubbel dus..
Maar Zuid Afrika, vaak negatief in beeld bij de rest van de wereld door geschiedenis en gevaarlijke steden bv, wil dat dit WK en hun organisatie daarbij dat beeld gaat veranderen! Dus iedereen is super verheugend en nerveus hier hoe het WK zal gaan verlopen. Ook denken ze dat het nationale team de finale gaat halen?!
Dus de voetbal koorts is zeer tot extreem hoog hier!!

Wat verder nog over voetbal hebben we wat grappige teksten die ze in de engelse voetbal stadions zingen over nederlandse en bv Koreaanse voetballers. Doug vertelde die ons in de bus gisteren en wij moesten er erg om lachen!! komen ze:

Over Dirk Kuyt (Durk Koit in de engelde voetbal mond) zingen ze op de melodie van 'Put your hands up for Detroit':
'Put you hands up for Durk Koit, put your hands up for Durk Koit, he loves this city!

Over Jung Si Park (Koreaan) bv zingen ze: 'He shoots, he scores, he'll eat your labrador, Yung shi Park Yung shi Park!
(we kunnen jullie even niet vertellen op welke melodie jammer genoeg..) hahaha geweldig!!!!

Over Robin van Persie (van Pursie in het engels) zingen ze op de melodie van Graig David's nummer; Re-rewind, when the crowd say Bo, Selecta: 'Van Pursie, when a girl says no, he rapes her!!
hahahaha nog geweldiger!!!

doei groetjes Paul

Hooligan

he walks left, he walks right, he shoots.... and break his leg.
GO PAULIE GO PAULE GO

Mark

Hahaha Gekke engelsen

Assist Christ

Ik geniet nog steeds van jullie verhalen!!
Als ze dit al over die spelers zingen, wat zouden ze dan verzonnen hebben over Patrick Kluivert:P

Kussen en knuffels!

Phumeza

Hi Paul and Sanne, I hope you now have some good news to tell us about your time in Buccaneers- Cintsa and how you actually got there -- apart from this expensive aspect of the World Cup.

I finally found the school I was looking for but on the other side of the road a bit further than I had thought.
Enjoy your stay, more pictures please.